21 januari 2024
14:00

Floda IBK / FBC Partille F08/09

Referat: Dingle AIK F09/11 Blå - Floda IBK / FBC Partille...

Helgens andra match och det var ett ett revanschsuget Dingle som ville ha revansch för gårdagenssnöpliga slutminutsförlust mot Kärra. Några av spelarna mötte Floda med DJ i höstas vilken slutade 4-1 till DIngles favör.

Vi är förstärkta av Maja,Bella och Alice J idag och Floda mönstar 8 av 12 spelare som 08:or.

Mathcen startar lite avvaktande och de första minutrarna är det Floda som sköljer över oss i ett par anfallsvågor, men när vi gjort ett par byten in i matchen, så tar vi tag i spelet och kommer på flera bra kontringar. Floda startar matchen med ett kompakt uppställt 2-1-2 försvar - nästan som en större box. Det gäller att komma igenom den muren för att kunna göra mål.
Floda är lite mer fysiska än oss - inget allvarligare i första perioden, men hela tiden en extra tryck i ryggen, lite efterslängar mm, men vi håller huvudet kallt och spelar vårt spel. Lindsay öppnar upp målskyttet för dagen. Völplcerad framför Flodas mål får hon en pass från Sina Ö bakom kassen och bolen sitter. Nu följer en period med bra Dingletryck och före periodpausen har Alice J hunnit göra två mål till. Det första blir till ett halvt friläge efter att ha fått pass från Stina J på forwardkanten och det blir öppen gata och ett stenhårt handledsskott. Det andra kommer efter att ha fått loss bollen efter en målvaktsretur. Skott från Amelia som så när går under benet på målvakten, som inte riktigt får grepp om bollen. Ett eller två försök senare trycker Alice in den. 3-0 på tavlan och det är ett Dingle med bra självförtroende som går till pausvila.

Prat om att pressa högre istället för att backa hem, då Flodas backar ofta får problem med det - i övrigt bra spelat och vi står upp bra och koncentrerar osspå vårt spel.

Andra perioden blir tyvärr en reklamfilm för grisbandy. Floda hänge rinte med och är stundtals utrullade av vårt fina passningsspel. Passar oss bra att tempot är lågt och att vi inte får så hård press på oss. När Floda dessutom börjar tröttna i ben och huvud, så blir det en hel del fysiskt spel. Två utvisningar, men det borde varit minst en till. Jag tycker dessutoim att en tackling på Bella i sarghörn borde "belönats" med en 2+2, vilket jag kanske med viss tydlighet gav visst uttryck för :) Såg dessutom en fin cross-checking, ett antal efterslängar och mycket tråkiga kommentarer från tjejer på plan och från Flodas bänk. Trist, men så var matchbilden. Domarna höll inte riktigt efter situationerna heller, utan tillät, ellersåg inte de stundtals fula tjuvnypen. Med några få undantag så lyckas vi hålla huvudena kalla och inte lockas med i det hårda spelet, utan fortsätter rulla boll bra. Ett mål gör vi i perioden och det är Bella som efter pass från Stina J gör mål.

Periodpaus och en del fokus på att släppa domarna och Flodas spel och fortsätta spela bra passningsspel. Det kommer att löna sig.

tredje perioden drar igång och det är ett förändrat Floda som går in på planen. Det fysiska spelet är borta och man höjer spelnivån avsevärt, vilket ger flera riktigt bra chanser. Man är försiktigare i närkamperna generellt och vi dras med i tempot och presterar inte riktigt mot mål längra tack vara det. Ett mål som var rena innebandygodiset gör vi dock. Lindsay har dribblat förbi en Flodaspelare och bryter in mot mål, men istället för skott, så lägger hon en klockren pass till Stina J som står helt fri på bortre stolpe. Stina J sätter ett klockrent slagskott någon decimeter under krysset och det var snyggt så taket lyfte. Floda fortsätter skapa chanser och vi har märkbart svårt att få till spelet. Troligen lite trötthet inblandat även från oss. Vi tar time-out mest för att ruska liv i spelet och få till offensiven igen. Resultatet blir tvärt om och Floda får till en strumprullare i bortre hörn och lite snöpligt så får inte Wilda hålla nollan. Nån minut kvar på klockan och matchen spelas av. En av Flodatränarna kom och pratade lite om matchbilden och ville be lite om ursäkt för andra perioden, som inte speglade hur de ville spela innebandy. Märktes ju också i tredje att man tagit upp detta och kom ut som ett nytt lag.

Vi tar med oss bra rull och fint passingsspel. Två bra powerplay även om de inte resulterade i mål. Vi tar också med oss inställningen att spela innebandy trots hård uppvaktning och domslut som inte riktigt går vår väg.

Dagens omnämnanden; Stina J för riktigt bra och moget spel. Väl avvägda passningar och hög precision. Stundtals hårt uppvaktad idag och det har inte alltid varit Stinas styrka att stå upp i de tuffaste lägena. Idag var det tvärtom och det var många hårda närkamper där Stina kom ut vinnande med boll. En flygtur över sargen bjöd hon på också... Resulterade dessutom i 2 assist och 1 mål. Wilda för kanonspel i mål. Tyvärr sprack nollan i slutet, men hade ett aggressivt spel som stoppade flera bra lägen. Höll oklanderligt förstastolpen i slutet när Floda fick komma på fler kvalificerade avslut.